Sariți la conținutul principal
Acumularea

Stocarea C&I: Ne gestionăm singuri energia

08/05/2024 / De Francisco Javier Hernández
Sistemele de stocare C&I apar în industrie atunci când aceasta conștientizează necesitatea de a-și gestiona propria energie. În sectorul industrial, gestionarea inteligentă a energiei este esențială pentru a vă optimiza costurile și a vă transforma managementul energetic și financiar.
Stocarea C&I

Cum apar soluțiile de stocare C&I?

 

La nivel european, stocarea industrială apare din două motive principale. În primul rând, pentru a aborda nevoile energetice atât ale rețelei electrice în general, cât și ale consumatorilor în special. În al doilea rând, deoarece tehnologia, în special litiul, a atins intervale de preț competitive, mai ales atunci când este însoțită de stimulente precum ajutoarele și subvențiile din partea Europei. 

Cererea de Sisteme de Stocare Comercială și Industrială se intensifică atunci când industriile înțeleg nevoia de a-și gestiona propria energie pe termen lung. Acest lucru este evident mai ales atunci când aceste soluții sunt combinate cu sisteme de generare proprii, cum ar fi instalații fotovoltaice instalate în paralel sau alte surse de energie regenerabilă.  

Sistemele de stocare C&I apar atunci când industria conștientizează necesitatea de a-și gestiona propria energie.

De ce să instalați soluții de stocare C&I? Chiar merită? 

Există mai multe motive pentru care o companie poate necesita un sistem de stocare de mare putere:  

  • Autoconsum cu surplus →   

Bateriile fotovoltaice sunt un adaos esențial la sistemele de autoconsum solar de mare putere. Când funcționează în modul fără surplus, regulatorul de încărcare irosește deseori energie la reglarea invertoarelor fotovoltaice pentru a preveni suprasarcinile. Integrarea bateriilor vă permite să profitați de acest surplus stocându-l pentru o utilizare ulterioară, optimizând astfel eficiența și maximizând utilizarea energiei solare.  

  • Time of Use   

Deseori, companiile cu instalații fotovoltaice nu controlează încărcările și operează în baza unor contracte de compensare. Cu toate acestea, prețul stabilit pentru acest surplus este adesea mai mic decât cel al energiei în alte momente ale zilei. Prin urmare, compararea costului compensării cu cel al stocării și utilizării ulterioare justifică din punct de vedere economic instalarea de baterii fotovoltaice. Această abordare, cunoscută sub numele de Time of Use, vă permite să profitați de cele mai mici tarife pentru a încărca bateriile, mai ales atunci când este disponibilă o instalație fotovoltaică, și să utilizați acea energie în momentele cu tarife ridicate. Această strategie nu presupune doar o gestionare energetică eficientă, ci și o gestionare economică inteligentă. 

  • Peak Saving   

Peak Saving este capacitatea unui activ de generare de a furniza energie atunci când consumul necesită mai mult decât cantitatea contractată. Bateriile devin astfel injectoare de putere, utile îndeosebi pentru industriile cu putere contractată insuficientă pentru momentele de cerere ridicată. În astfel de cazuri, bateriile fotovoltaice permit acoperirea vârfurilor de cerere într-o manieră rentabilă injectând energie atunci când este necesar.  

  • Localizare →   

În acele locuri unde condițiile de conectare la rețea sunt slabe sau unde condițiile sunt complexe la nivel tehnic sau economic, cum ar fi cazurile stațiilor de încărcare electrică, care necesită multă putere pentru o încărcare rapidă, dar sunt de obicei foarte dispersate în teritoriu. În astfel de cazuri, nu mai este vorba de un fenomen Peak Saving, ci mai degrabă de o nevoie de a avea putere disponibilă în mod constant și susținut pe tot parcursul anului.   

  • Instabilitatea rețelei →   

Integrarea activelor fotovoltaice și a sistemelor de stocare consolidează rețelele electrice, în special în zonele cu o mai mare complexitate și ramificare. Acest lucru este foarte caracteristic în teritorii izolate, cum ar fi insulele. În acest context, funcționalitatea sistemului Back Up capătă importanță, întrucât permite bateriilor să acționeze ca generatoare independente în timpul întreruperilor sau al microîntreruperilor de rețea.  

  • Sisteme izolate din cauza lipsei rețelei →   

Tehnologia de stocare C&I se răspândește pe piața sistemelor izolate datorită capacității sale de generare a energiei pentru rețea. Regulatoarele sale permit compatibilitatea cu sisteme de generare precum grupurile diesel, fapt care facilitează hibridizarea cu sisteme fotovoltaice și stocarea cu litiu, garantând astfel alimentarea cu energie.  

  • Dorința de a se transforma într-un activ propriu →   

Energiile regenerabile promovează ideea de a deține propriile active care vă oferă independență față de terți, cum ar fi sistemele fotovoltaice, eoliene sau de biomasă. În mod similar, bateriile C&I devin elemente esențiale pentru gestionarea autoconsumului. Deși este dificil de cuantificat din punct de vedere economic această caracteristică, într-un context de instabilitate geopolitică și volatilitate economică și energetică, bateriile pot fi active esențiale pentru independența în gestionarea energiei. 

Ce tip de soluții de stocare C&I există? 

 

Există trei tipuri de soluții de stocare C&I, fiecare având o origine și caracteristici diferite.  

Primul tip constă în soluții integrale, adică soluții complete, cu toate elementele necesare furnizate pentru un Plug & Play. Este vorba de soluții modulare de tip dulap derivate din tehnologia aplicată sectorului Utility Scale.   

Al doilea tip constă în soluții neintegrale, care cer ca instalatorul să încorporeze toate elementele necesare funcționării lor, precum invertoare, sisteme de gestionare... În plus, necesită un integrator, motiv pentru care sunt mult mai complicate atât la nivel electric, cât și la nivel de pre-vânzare și post-vânzare.    

În sfârșit, există soluțiile derivate din tehnologia rezidențială adaptată pentru instalații mai mari.  

Înainte de a alege, este esențial să evaluăm nevoile proiectului, luând în considerare garanția, dimensionările și, într-o măsură mult mai mică, prețul. Și este foarte important de subliniat că, în acest tip de proiecte complexe, prețul nu poate fi niciodată o variabilă esențială. 
Dacă vă concentrați pe preț, din păcate, probabilitatea apariției erorilor este destul de ridicată...   

Și acum, cum alegem distribuitorul de baterii C&I?

 

Aspectele de luat în calcul atunci când se evaluează un posibil distribuitor sunt aproape întotdeauna aceleași, diferența constând în faptul că, în proiecte de această amploare, ele capătă o relevanță mai mare.   

  • Încrederea tehnologică →  

Adică trebuie să alegem acei distribuitori care lucrează cu producători care au dovedit că posedă un know-how și cunoștințe tehnologice mai bune la nivel internațional și au susținut acest tip de proiecte. 

  • Încrederea în serviciu →  

Cu toții oferim servicii, întrebarea este la ce nivel. Amara NZero a creat un serviciu în 8 pași pentru a oferi asistență clientului din momentul pre-vânzării, când detectăm nevoile acestuia, până după punerea în funcțiune. Și supraveghem funcționarea bateriei, fără a ne angaja în lucrări de întreținere, ci mai degrabă instruim clienții astfel încât să fie capabili să gestioneze aceste sisteme și să poată profita la maximum din punctul de vedere al funcționalităților și să poată amortiza activul în mod eficient.  

  • Încrederea în termenul de livrare →  

Din păcate, acesta depinde nu atât de mult de distribuitor, cât direct de producător... Cu toate acestea, la Amara NZero stabilim strategii de cumpărare și stocare ce ne permit să distribuim aceste echipamente fără a fi nevoie să așteptăm termenele obișnuite de 20 de săptămâni sau mai mult. Și, de multe ori, acest lucru este esențial în astfel de proiecte, mai ales când vine vorba de proiecte în care timpul de livrare contează, cum ar fi licitațiile publice.  

Care sunt fazele proiectelor de stocare C&I cu Amara NZero?  

 

După cum am menționat, Amara NZero a conceput un serviciu în 8 pași prin care oferim asistență clienților pe parcursul întregului proces, de la primii pași din proiect, în care stabilim nevoile acestuia și realizăm un prim model preliminar, până la faza de optimizare a activelor și de instruire a clienților în vederea unei configurări și amortizări corecte.  

1. Informații și analiza preliminară a proiectului

În această primă fază a proiectului stabilim nevoile clienților și realizăm o primă analiză a proiectului, ținând cont de posibilele rezultate economice și energetice, de posibilele soluții și tehnologii de utilizat și de programele de stimulente și subvenții de care ar putea beneficia clientul.  

2. Elaborarea unei oferte prealabile  

Odată stabilite toate nevoile proiectului, eventualele nelămuriri care pot apărea sunt clarificate în vederea efectuării unei dimensionări prealabile. În plus, se efectuează o analiză a tuturor acelor parametri care vor marca viabilitatea proiectului, cum ar fi un prim buget orientativ, posibile termene de livrare, metode de finanțare a proiectului... etc.   

În acest moment, viabilitatea proiectului este validată de către client. Dacă este validat, începem un proces de asistență în care se transmite și se demonstrează adevărata valoare a serviciului. 

3. Analiza tehnică de bază  

Echipa noastră tehnică realizează o abordare generală a proiectului și o schemă generală de instalare. În plus, se ține cont de cerințele proiectului și este implicat producătorul pentru a ne oferi asistență pe parcursul tuturor fazelor proiectului. 

4. Oferta oficială  

Odată ce proiectul a fost propus, se face o ofertă oficială cu caracter obligatoriu. Acesta indică toate condițiile de vânzare și este însoțită de întreaga memorie a proiectului, cum ar fi fișe tehnice, manuale și documente O&M, garanții și certificate.  

5. Analiza tehnică avansată  

Odată începută faza tehnică avansată, se realizează o dimensionare personalizată luând în considerare toate aspectele instalației, contextul acesteia și alți parametri care pot interveni. Astfel, se efectuează o revizuire a ingineriei și proiectării tehnice.  

6. Vânzarea  

Odată confirmată faza de proiectare tehnică și inginerie, comanda de vânzare este oficializată. Odată cu semnarea ofertei se plasează diferitele comenzi de cumpărare către toți producătorii implicați și se lucrează pentru o eficiență cât mai mare în ceea ce privește termenele de livrare. 

7. Instalarea 

În timpul instalării, dacă este necesar, atât producătorii implicați, cât și Amara NZero oferă asistență personală pe teren. De aceea, echipa tehnică Amara NZero este certificată de majoritatea producătorilor de soluții de stocare C&I. În plus, Departamentul de Marketing și Comunicare al Amara NZero oferă opțiuni de diseminare a proiectului prin canalele noastre de comunicare și, în acest fel, clientul poate valorifica instalația și o poate utiliza ca reclamă pentru a-și consolida marca, reputația și chiar a genera posibile oportunități de afaceri.  

8. Serviciul post-vânzare  

Pe lângă asistența din timpul punerii în funcțiune a echipamentului, Amara NZero oferă consiliere și suport clienților odată ce soluția este dată în folosință. În acest fel, îi ajutăm să-și analizeze performanța și să efectueze ajustările necesare pentru a-și optimiza gestionarea și a-și maximiza profitabilitatea. 

După cum am văzut, proiectele de stocare C&I sunt un răspuns la nevoile energetice ale industriei. Din acest motiv, la Amara NZero căutăm să oferim soluții integrale și un serviciu complet din faza inițială de analiză până în faza de post-vânzare.   

Abordarea noastră se concentrează pe înțelegerea nevoilor specifice ale fiecărui proiect și pe furnizarea de soluții adaptate, susținute de o echipă tehnică certificată și de un angajament față de excelență în ceea ce privește serviciul clienți.   

Articole recomandate